Poboljšanja u sigurnosti gradnje

Broj ozbiljnih nesreća na gradilištima u opadanju je na nacionalnoj razini. To su odlične vijesti! Ali nije to samo sreća. Ispod su neke metode koje danas čine razliku u sigurnosti gradilišta.

  1. Eurobild softver za upravljanje gradnjom

To je bitan digitalni alat za dnevno izvješćivanje. A Eurobild omogućuje predradnicima i drugim zaposlenicima na gradilištu da obavijeste voditelje projekata i uredsko osoblje u stvarnom vremenu kada se dogode nezgode. Eurobild također može pomoći u sprječavanju nesreća dopuštajući osoblju da postavlja fotografije i poruke o opasnim područjima i nesigurnim postupcima. Inspektori lokacije mogu koristiti Raken ne samo za podnošenje izvješća, već i za ažuriranje prethodnih i održavanje sastanaka na daljinu.

  1. Obuka i osnaživanje zaposlenika

Sva ta sigurnosna obuka i sastanci pomalo su dosadni, ali sada imate zaposlenike koji ne mogu samo zaključati/označiti i upravljati opremom u snu; oni to rade ispravno i sigurno. Obuka osoblja u tehnikama prve pomoći i KPR-a spriječila je da se ozljede i bolesti na radnom mjestu pretvore u tragediju na mnogim gradilištima. Uspostavljena politika koja omogućuje zaposlenicima da prijave probleme na licu mjesta bez straha od posljedica ispravila je mnoge sigurnosne probleme. Tvrtke sa zaposlenicima imigrantima sada također pružaju više dvojezične obuke na radnom mjestu i natpise upozorenja.

  1. Priprema

Dani kaciga, zaštitnih naočala i zaštitnih cipela koje nisu bile obvezne na radilištima su davno prošli. Danas se posao neće odvijati ako zaposlenici ne budu nosili takve stvari, i to prikladno.

  1. Postavljanje i uklanjanje

Čak i prije realizacije stvarnog projekta, postoji mnogo mogućnosti za ozljede u pripremnim radovima na gradilištu. Danas se skele i zaštitne mreže postavljaju prema strogim protokolima i svakodnevno se provjeravaju. Krhotine se skupljaju i na tlu i na krovovima u kontejnerima za smeće i pravilno se odlažu izvan lokacije. Sva čvrsta oprema i ostaci potpuno se uklanjaju s gradilišta kada je posao dovršen.

  1. Oprema

Sve od pojaseva za tijelo do pila sada je lakše, jednostavnije za korištenje i ima ugrađene zaštitne mehanizme (kao što su brave i prekidači za isključivanje) za sprječavanje ozljeda. Čak i tada, zaposlenici se pomno obučavaju kako sigurno koristiti takve uređaje prije njihove uporabe na gradilištu. Sve je u tome da gradilišta budu sigurnija.